Blog

Burn out & Stress

Afbeelding voor "Burn out & Stress"

Je kunt geen energie meer vinden om werk of andere activiteiten te verrichten. Iedere gevraagde actie lijkt er één te veel. Een Burn-out ontstaat niet in een keer maar is vaak een gevolg van langdurig over je grenzen heengaan.

Afbeelding voor "Glutenintolerantie"

Glutenintolerantie

Glutenintolerantie is een aandoening van de dunne darm die het gevolg is van intolerantie voor gluten. Er is een intolerantie voor gliadine en glutenine, die samen het eiwit gluten vormen.

Afbeelding voor "Vitamine B12: Een belangrijke vitamine"

Vitamine B12: Een belangrijke vitamine

Beschrijving Vitamine B12 is, zoals de naam al zegt, onderdeel van de vitamine B familie, het vitamine B-Complex. De andere naam voor vitamine B12 is cobalamine of extrinsieke factor.

Afbeelding voor "De werking van GABA"

De werking van GABA

GABA en zijn werking hebben plaats binnen de oplopende hectiek van het menselijk bestaan. De vele impulsen die het leven ons biedt kunnen naast fysieke vermoeidheid namelijk ook leiden tot mentale uitputting.

Afbeelding voor "Berberine: Diabetes type 2 en afvallen"

Berberine: Diabetes type 2 en afvallen

Diabetes type 2 geeft een haast eenduidig ziektebeeld.

Afbeelding voor "Een vitamine D tekort: alles wat je moet weten"

Een vitamine D tekort: alles wat je moet weten

Het grote aantal mensen met een vitamine D tekort is zorgwekkend. Recent data-onderzoek toont aan dat circa 53 procent van de wereldbevolking kampt met een tekort, waarvan een kwart zelfs met een ernstig tekort.

Afbeelding voor "Magnesium tegen stress en depressie: een natuurlijke ondersteuner"

Magnesium tegen stress en depressie: een natuurlijke ondersteuner

Wist je dat magnesium de bijnaam ‘anti-stressmineraal’ draagt? En dat is niet voor niets. Wetenschappers weten al langer dat er een relatie bestaat tussen het wondermineraal en aandoeningen aan de stemming en gevoelens.

Afbeelding voor "Migraine: vormt koolhydraatarm eten een oplossing?"

Migraine: vormt koolhydraatarm eten een oplossing?

Wat is migraine? Migraine is niet een gewone hoofdpijn, het is een hersenaandoening. De gevoeligheid voor migraine komt vaak in families voor en is voor een gedeelte erfelijk. Sommige dingen lokken aanvallen uit op vaste momenten.

Afbeelding voor "Fybromyalgie en een koolhydraatarm dieet"

Fybromyalgie en een koolhydraatarm dieet

Fibromyalgie is een aandoening waarbij je last hebt van chronische pijn in je spieren en bindweefsel. Vaak gaat deze pijn samen met stijfheid, vermoeidheid, slaapstoornissen en stemmingswisselingen.

Afbeelding voor "De lekkende darm (leaky gut): oorzaak van vele gezondheidsproblemen?"

De lekkende darm (leaky gut): oorzaak van vele gezondheidsproblemen?

Het lekkende darm syndroom is een aandoening waar een groeiend aantal mensen mee worstelt. Veel mensen weten het niet eens. Door de naam zou je kunnen denken dat de aandoening alleen impact heeft op het spijsverteringssysteem.

Afbeelding voor "Waarom is wandelen zo belangrijk voor je gezondheid?"

Waarom is wandelen zo belangrijk voor je gezondheid?

1. Wandelen is goed voor de geest en bloeddruk Even een frisse neus halen en je gedachten verzetten met elke stap die je doet. Al is het maar een half uur; als je weer thuiskomt voel je je vaak weer een heel ander mens.

Afbeelding voor "Periodiek vasten of Intermittent fasting"

Periodiek vasten of Intermittent fasting

Vasten betekent dat je niet eet. Een vorm van vasten is intermittent fasting, ook wel periodiek vasten genoemd. Daarbij eet je niets of heel weinig tijdens een bepaalde periode. Dat kan een aantal uren per dag zijn.

Afbeelding voor "De mythe over cholesterol"

De mythe over cholesterol

Cholesterol is een stof geproduceerd door de lever die een rol speelt bij duizenden lichaamsfuncties waaronder de opbouw van celmembraan, zenuwweefsel en de hersenen.

Afbeelding voor "Rood Vlees"

Rood Vlees

Sinds de WHO in 2015 zijn rapport uitbracht waarbij rood en bewerkt vlees wordt gelinkt aan kanker en op dezelfde hoogte wordt geplaatst als roken, alcohol en asbest hebben vlees en vooral rood vlees een slechte naam gekregen.

Nieuwsbrief

Abonneer u op onze nieuwsbrief voor exclusieve inhoud en alle details achter de schermen.

niet invullen
niet invullen
niet invullen
Uw voor- & familienaam is een verplicht veld
geef een geldig e-mail adres op aub

Instagram